Yüksek antioksidan kaynağı, enfeksiyon önleyici, zengin vitamin deposu, hafızayı güçlendirici, sindirimi rahatlatıcı, iltihap azaltıcı, tansiyon ve kalp hastalıklarını önleyici, dayanıklılığı artırıcı gibi birbirinden önemli faydalarıyla nar, sofralarımızın vazgeçilmezi. Nar, yüksek miktarda antioksidan içerir. Dolayısıyla bir bardak nar suyu içerek birden fazla narın içerisinde bulunan bileşenlerden yararlanabiliriz. Bu doğal ve lezzetli suya ulaşmak hem çok kolay hem de pratik. İşte doğal nar suyu elde etmenin püf noktaları ve pratik yolları…
Nar Suyu Nasıl Yapılır ve Nasıl Saklanır?
Birinci yöntem: 5 adet nar, cam şişe, ince bir tülbent ile nar suyu hazırlamaya başlayabilirsiniz. İlk önce narları ayıklayın. Daha sonra temiz bir tülbente narları doldurup narları derin bir kabın üzerinde elinizle ezin. Tülbentte yalnızca nar çekirdekleri kalana kadar işleme devam edin. Elde ettiğiniz nar suyunu cam şişelere koyarak buzdolabında saklayın. Hazırladığınız nar suyunu en fazla üç gün içinde tüketmenizi tavsiye ederiz.
İkinci yöntem: Nar suyu konsantresi şeklinde de nar suyunu saklayabilirsiniz. Bunun için önce narları sıkıp (bunun için katı meyve sıkacağı veya birinci yöntemi kullanabilirsiniz) süzgeçten geçirin. Elde ettiğiniz nar sularını tencereye koyun. 4 su bardağı nar suyuna yarım limonun suyunu ekleyin. 40 dk kaynatıp kaynar halde kavanozlara boşaltıp kapağını çevirip ters çevirip bir gün boyunca bekletin. Kullanacağınız kavanozları önceden sıcak sudan geçirdiğinizden emin olun.
Üçüncü yöntem: 2 adet nar, 2 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı limon tuzu, 2,5-3 litre su ile nar suyunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Önceden kabukları ile dondurulmuş narları çıkarıp, oda ısısında 30 dk bekletin. (Önceden buzlukta bekletmek kabukların acılığını alır.) Daha sonra birkaç parçaya ayırıp üzerine şekeri ilave edip blenderdan geçirin. Elde edilen karışımı bir kaba alıp üzerine su ve limon tuzunu ekleyip, 45 dk dinlendirin. Arada bir karıştırmayı unutmayın. Süzgeçten geçirdikten sonra kavanozlara koyarak saklayabilirsiniz.
Nar Suyunu Elde Etmenin Püf Noktaları
Nar suyunu elde etmek için birçok yöntem vardır. Katı meyve veya limon sıkacağı, blender veya süzgeçten geçirme gibi yöntemler ile elde edilebilir. İçlerinden süzgeçten geçirme en iyisidir. Böylece narın sadece taneleri sıkılmış olur. Beyaz kısmın neden olduğu acı tat oluşmaz. Fakat karşılaşılan en büyük sorunlardan biri narın tanelerini ayıklamaktır. Etraf pislenir, bütün tanelere ulaşamayız ve çok uzun süren bir işlemdir. İşte bu soruna çözüm olacak birkaç yöntem önerisi:
Kesme yöntemi: Narı keserek ayırıp taneleri birbirinden ayıran beyaz kısımları ortaya çıkarabilirsiniz. Daha sonra tanelere zarar vermeden bu beyaz kısımlardan keserek taneleri elde etmiş olursunuz.
Tahta kaşık yöntemi: Narı ikiye bölün. Taneler avucunuza gelecek şekilde yerleştirin ve tahta bir kaşıkla vurun. Taneler elinize düşecektir.
Suda ayıklama yöntemi: Az bilinen ama oldukça etkili bir yöntemdir. Narı dilimlere ayırın, kabuklu kısımları yukarı bakacak şekilde su dolu bir kabın içine koyun. Bir süre bekletin. Beyaz kısımların nar tanelerinden ayrılıp su yüzüne çıktığını göreceksiniz.
Nar Suyunda Kullanılan Narın Önemi
Her meyveyi mevsiminde tüketmek önemlidir. Böylece vitaminlerinden maksimum derece faydalanabiliriz. Lezzetli organik nar suları elde etmenin en önemli noktası doğal ve organik narlardır. Çoğu zaman doğal, organik narlara ulaşmak zordur. İstediğiniz gibi bir nar bulabilseniz bile evde nar suyu yapmak size oldukça zahmetli gelebilir. İşte bu noktada Jr. Sous Chef, Akdeniz bölgesinde yetişen Hicaz narlarıyla size Jr. Sous Chef Organik Nar Suyu’nu sunuyor. Besin değerini koruması için filtre edilmeden şişeleniyor. Koruyucu, katkı maddesi ve renklendirici içermeyen, günlük olarak toplanan ve şişelenen Jr. Sous Chef Organik Nar Suyu size zahmetsiz nar suyu imkanı sunuyor. Jr. Sous Chef'in online sitesine girip kolayca ulaşabilir, gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.
Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,